Wat houdt huiswerkbegeleiding in?

Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool!

Want wellicht…

….verloopt de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs niet soepel, omdat uw kind op de basisschool niet heeft geleerd te leren.

….ziet u dat uw kind heel hard leert, maar lage cijfers haalt?

….heeft uw kind moeite om de juiste manier van leren te vinden, waardoor uw kind de tijd niet juist benut en de resultaten achterblijven? 

 …ziet uw kind soms door de bomen het bos niet meer wanneer het over huiswerk gaat? Oftewel heeft uw kind geen idee waar hij of zij moet beginnen met het maken en leren van huiswerk?

….heeft uw kind moeite met plannen, structureren en concentreren?

….heeft u ervaren dat uw kind niet altijd door u geholpen wilt worden tijdens het maken en leren van het huiswerk?

Dan kan huiswerkbegeleiding en het aanleren van studievaardigheden uitkomst bieden!

Het uitgangspunt van huiswerkbegeleiding en het aanleren van studievaardigheen is het aanleren van efficiënte leermethodes. Bijvoorbeeld: Hoe leer je rijtjes woorden of hoe ga je het beste om met het leren van een toets? Maar ook welke stappen moeten er genomen worden wanneer je een werkstuk moet maken.

Tevens komt het sturen en plannen van het huiswerk aan de orde. Uw kind wordt geholpen met het effectief omgaan van de opgegeven huiswerk aan de hand van schema’s en het leggen van prioriteiten.

Er zal worden geluisterd naar de behoeften van uw kind, zo zal er een manier gezocht worden die het beste bij uw kind past.